Ciasteczka owsiane bez mąki/ Helio, Młyny Stoisław i BioIndygo
Dzisiaj szybki przepis na błyskawiczne ciasteczka owsiane, które lubi większość z nas :)
Do ich zrobienia użyłam:
- 6 białek
- 10 łyżek cukru trzcinowego Diamant ze sklepu Bioindygo
- pół opakowania migdałów Helio
- pół opakowania chipsów bananowych (opcjonalnie)
- 5 g suszonych jagód goji Helio (jagody goji są dość cierpkie, ale ja je lubię, jeżeli wolicie na słodko to polecam rodzynki)
- 300 g płatków owsianych górskich- Młyny Stoisław
Dodatkowo:
papier do pieczenia.
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Migdały i chipsy bananowe zmielić blenderem lub posiekać na mniejsze kawałki i wymieszać z cukrem, jagodami goji/ rodzynkami i płatkami owsianymi. Dodać delikatnie do ubitych białek (nie odwrotnie) i przemieszać. Rozgrzać piekarnik do temperatury 170 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i formować płaskie ciasteczka. Piec 20-25 minut.
Do przygotowania użyłam:
- Chipsy bananowe Helio- smaczna przekąska i dobra alternatywa dla czegoś słodkiego, bogata w potas, magnez. Lekko słodkie i smaczne, chrupiące, w sam raz do filmu.
- Migdały- Bakalie Helio- bogate w magnez, wapń i fosfor. Dobrze wpływają na układ odpornościowy i krwionośny. Warto włączyć je do diety właśnie ze względu na magnez, który likwiduje uczucie zmęczenia, drżenie mięśni itp. symptomy niedoboru.
- Jagody goji suszone Helio- one mają w sobie moc! Ostatnio sporo ich spożywam ze względy na niedobór żelaza i czuję się mniej zmęczona. Jagody goji to najzdrowsze owoce świata, bogate witaminy i mikroelementy.
Płatki owsiane górskie błyskawiczne- Płatki owsiane znane są z ogromnych pokładów błonnika, a także białka, magnezu, potasu, żelaza, fosforu oraz wapnia.
Cukier trzcinowy Diamant z BioIndygo- zdrowsza alternatywa dla zwykłego cukru.
Miłego popołudnia oraz smacznego :)
wyglądająprzpysznie :D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńLubię ciasteczka owsiane i często je robię :) Pyszne są :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się :)
Usuńmusza być smaczne!
OdpowiedzUsuńJa owsiane bardzo lubię :)
UsuńMuszą być pyszne. :D Uwielbiam takie ciasteczka. :D
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńMuszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAle narobiłaś mi apetytu na te ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńMoja mama robi podobne. Jeszcze lepiej smakują niż wyglądają :)
OdpowiedzUsuńOj tak :)
UsuńNawet nie wiesz jaką mam teraz ochotę na te ciasteczka. Mniam! Ale by się zjadło. Owsiane są najsmaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńIdealne.
Pozdrawiam ciepło. :)
Pozdrowionka :)
Usuńna drugie śniadanko w sam raz:)
OdpowiedzUsuńMuszę upiec znowu :)
UsuńWygladaja smakowicie!:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńbardzo apetycznie wyglądają :D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńMniam mniam ;)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZjadłabym z czystą przyjemnością takie :D
OdpowiedzUsuńDo kawy w sam raz :)
UsuńWyglądają bardzo zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńAkurat dzisiaj robiłam ciasteczka owsiane, ale w innej wersji :)
OdpowiedzUsuńMogłaś mi zostawić przepis tu :P
Usuń