Koktajl pomarańczowo-kokosowy/ Recenzja: Napój Owsiany z Kokosem Bio Amandin- Vegamarket


Dzisiaj koktajl z dużą dawką witaminy C i napojem kokosowym Amandin od Vegamarket w sam raz na zimę :)


Na 500ml Napoju owsianego z kokosem bio użyłam 6 obranych pomarańczy, dla smaku dodałam 2 łyżki soku z cytryny i zblendowałam wszystko razem.

Napój Owsiany z Kokosem Bio Amandin:

Kilka słów od producenta:
Napój Owsiany wzbogacony walorami smakowymi oraz jakościowymi kokosa. Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.


Moja opinia: 
Na opakowaniu znajdziemy informację w języku polskim, etykietka ukazuje nam wspaniałego kokoska :)
Produkt ma odcień lekko szarawy, w smaku wyczuwalny owies, z posmakiem kokosa. Owies nie jest jednak smakowo ziarnem, jest po prostu śmietankowy. Powiedziałabym, że to kokos zanurzony w śmietance ;) 


Napój to idealna baza pod wszelkiego rodzaju koktajle tropikalne- z cytrusami. Ja najpierw chciałam zrobić go z mango i odrobiną avocado. Byłby równie dobry. 

Komentarze

  1. Już lubię ten koktajl, chociażby za nutkę kokosową. Swoją drogą - bardzo ciekawe połączenie smakowe :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Narobiłaś mi apetytu. Aż chciałoby się spróbować takiego napoju.

    OdpowiedzUsuń
  3. To mogłoby być dobre dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie znam tej firmy.
    Mleko kokosowe i inne tego typu znam ale z lidla czy biedronki. Najbardziej jednak smakuje mi sojowe

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podobnie smakują dla mnie, te właśnie smakowe są najlepsze:)

      Usuń
  5. Kokos lubię tylko w kosmetykach :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniami :o) takie koktajle są najlepsze /;o/0

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie przepadam niestety za smakiem kokosa :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja ciagle nalesniki na nich robie

    OdpowiedzUsuń
  9. Musze się nim zainteresować :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Jeżeli zaciekawił Cię mój blog to zapraszam do obserwowania :)
Jak zaobserwujesz to napisz mi o tym, a się odwdzięczę :)

Popularne posty: