Kontakt:

Wszelkie uwagi, sugetie i propozycje współpracy proszę kierować na adres e-mail Mstrzal@gmail.com

niedziela, 12 lutego 2017

Ciasteczka francuskie z powidłami z mirabelek / Recenzja: Powidła z mirabelek- Luks Pomada


Dopadła mnie grypa, więc dzisiaj na szybciutko coś słodkiego z Luks Pomada.

Jedyne co potrzebujemy to ciasto francuskie i słoiczek konfitury z Mirabelek Luks Pomada.
Do tego cukier puder do obsypania lub cukier puder, troszkę wody i soku z cytryny do lukru.

Kroimy ciasto francuskie- kształt dowolny, byle byśmy mogli w środek włożyć konfiturę i delikatnie zwinąć.

Chwila w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni i gotowe. Wystarczy tylko posypać cukrem pudrem lub lekko polać lukrem ;)
Szybko i słodko ;)

Powidła Mirabelka:

Kilka słów od producenta:
Konfitura z mirabelek  - wspomnienie wakacji spędzonych na wsi.
Żółte, rosnące dziko na polach mirabelki, kusiły nas wszystkich spędzających wakacje na wsi. Zbieraliśmy je wspinając się na drzewa, a nasze babcie robiły z nich pyszny kompot i smażyły konfitury.
Mirabelka Luks Pomada została uwspółcześniona. Uwodzi jej doskonała równowaga aromatów lata. Owocowe aromaty zostały dopełnione nutami ziela angielskiego. 

Więcej informacji:


Moja opinia: 
Słoiczek o pojemności 200g. Etykietka prosta, kojarząca się z domowymi wytworami. 
Konfitury powstają metodą wolnego smażenia, czyli praktycznie jak w domu :)
Widać cząstki całych owoców. Konfitura jest gęsta, nie jest żelowa jak dżem. Nie ma z nim właściwie nic wspólnego. To same owoce. Myślałam, że będzie bardziej żółta, a ona jest brązowa. Ładnie pachnie, bardzo naturalnie, lekko kwaskowato. Taka też jest w smaku- lekko kwaskowata z nutami słodyczy.


Takie domowe konfitury słodko- kwaśne uwielbiam :) Nadają się szczególnie do wypieków i naleśników. Jest lekko doprawione zielem angielskim, ale jest bardzo delikatnie odczuwalne. Sztucznego cukru nie znajdziemy w niej wiele. Głównie mirabelka została posłodzona słodką suszoną morelą.


Pyszna konfitura :)

44 komentarze:

  1. Wyglądają naprawdę apetycznie!
    Oczywiście obserwuje i mam nadzieje, ze spodoba Ci się tez u mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznam, że nigdy specjalnie nie przepadałam za konfiturami czy dżemami. Wole świeże owoce :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż mi się słodkiego zachciało! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sumie to też mam teraz ochotę :P

      Usuń
  4. Nie pzrepadam za konfiturą, ale te ciasteczka mnie kuszą :)

    OdpowiedzUsuń
  5. super!uwielbiam mirabelki!!!
    www.passion4luxus.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Ach, jakie pyszne :) Ciasto francuskie ma tak wiele zastosowań. Na słodko sprawdza się świetnie. Pyszności upiekłaś.
    Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do tego szybko się je przygotowuje :)

      Usuń
  7. Ale narobiłaś mi apetytu. Też uwielbiam słodko-kwaśne konfitury.

    OdpowiedzUsuń
  8. Odpowiedzi
    1. Ten produkt ma tylko konsystencję powideł, smak mirabelkowy typowo :)

      Usuń
  9. Nie lubię powideł i wtedy jakoś nie smakuje mi nic co jest nimi posmarowane, nawet jeśli jest to bardzo słodkie :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie przepadam za typowymi śliwkowymi :P

      Usuń
  10. Mniaam pychotka uwielbiam powidła :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Akurat kiedy piję kawę to wpadam tutaj na tego posta i czuję że mi coś do niej brakuje - podzielisz się ? :D Wyglądają pysznie !

    OdpowiedzUsuń
  12. Ślinka cieknie, takich powideł to jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  13. Ciasteczka wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja lubię ciasto francuskie z owocami :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Ciasteczka z mirabelkami oj to musi być przepyszne, już od samego patrzenia ślinka cieknie

    OdpowiedzUsuń
  16. Wyglądają smakowicie :) Nie jadłam powideł z mirabelek.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Jeżeli zaciekawił Cię mój blog to zapraszam do obserwowania :)
Jak zaobserwujesz to napisz mi o tym, a się odwdzięczę :)