Kontakt:

Wszelkie uwagi, sugetie i propozycje współpracy proszę kierować na adres e-mail Mstrzal@gmail.com

piątek, 24 lutego 2017

Pulpeciki w sosie pieczarkowym na bulionie wegańskim cebulowym bio Amandin- Vegamarket


Dawno nie jadłam pulpecików, więc naszła mnie ochota ostatnio. Całość zrobiłam na Bulionie cebulowym bio Amandin od Vegamarket.

Do przygotowania użyłam:
- 500g mięsa mielonego
- Bulion cebulowy bio Amandin 1l
- 1kg pieczarek
- ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy niemielony, sól
- 1 jajko
- olej do smażenia/inny tłuszcz
- śmietana 12/18%

Mięso doprawiłam, dodałam sól i pieprz. Uformowałam kuleczki i wrzuciłam na rozgrzany olej na patelni i zrumieniłam je. Wlałam bulion Amandin do garnka, dodałam pieprz w całości, odrobinę soli, kilka liści laurowych i trochę ziela angielskiego. Wrzuciłam usmażone pulpeciki. Obrałam pieczarki i pokroiłam w plasterki, wrzuciłam na patelnię na której smażyłam klopsiki. Podsmażyłam, na koniec doprawiłam solą i pieprzem i dorzuciłam do gotujących się klopsików. Wystarczy odrobinę odparować bulion i zaciągnąć śmietaną ;)

Bulion wegański cebulowy bio:

O bulionie miałam już okazję pisać przy okazji zupy cebulowej i pieczarkowej. Bulion jest w postaci płynnej, zamknięty w kartoniku z koreczkiem i dodatkową zawleczką. Bulion jest dość mętny, pływają w nim cząstki cebuli.


Jak zawsze produkt świetnie pasuje. To świetna baza do sosu, nadaje lekko cebulowego aromatu, który pasuje do pieczarek. 


Produkty mogą być dosyć trudno dostępne, ale Vegamarket to hurtownia. Sprzedaży detalicznej nie prowadzi, ale można zasugerować właścicielowi sklepu, aby skontaktował się hurtownią www.vegamarket.pl :)

30 komentarzy:

  1. Pulpeciki wyglądają apetycznie, ja dzisiaj miałam w sosie koperkowym ale chętnie wypróbuję w pieczarkowym :)
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pychotka :) w wolnej chwili zapraszam po prosty i szybki przepis na zdrowy koktajl warzywny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne! Buliony wegańskie - bomba! Bardzo apetyczne danie.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ to apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O tym bulionie słyszę po raz pierwszy, danie wygląda bardzo smacznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. hmm apetyczne :) Jutro zrobię pulpeciki w sosie paprykowym ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. niezle zestawienie:) wegański bulion i pulpety :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mmmm narobiłaś mi ochoty na pulpeciki :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Kochana dziękuję za przepis. Obiad na poniedziałek zaplanowany:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Robie bardzo podobny obiad a moja rodzina mowi zawsze O nieeeee znow szpitalny obiad hahah A ja bardzo lubie Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Jeżeli zaciekawił Cię mój blog to zapraszam do obserwowania :)
Jak zaobserwujesz to napisz mi o tym, a się odwdzięczę :)