Pizza włoska i amerykańska z mąkami Młyny Stoisław
Którą pizzę wolicie? Amerykańską na grubym cieście czy włoską na cienkim? Ja stosując co raz to nowe przepisy na ciasto do pizzy, które miało być cienkie i tak wzdychałam po upieczeniu, bo wychodziło grube. Młyny Stoisław gwarantuje teraz jednak grubość ciasta pizzy, z mąkami Stoisław ciasto wyjdzie takie, na jakie mamy ochotę... no i w zależności jakiej mąki użyjemy ;)
Nad przepisem nie będę się dużo rozwodziła, użyłam przepisów z opakowań.
Dodatki jakie kto lubi :) U mnie to szynka, ser, pieczarki, papryka, oliwki i cebula. Pieczarki lekko podsmażyłam razem z cebulą, następnie szynkę. Dodatki lekko podsmażone są lepsze ;)
to idealna mąka do domowego wypieku amerykańskiej pizzy na grubym cieście z ulubionymi dodatkami.
to idealna mąka do domowego wypieku włoskiej pizzy na cienkim cieście z ulubionymi dodatkami.
Pizza amerykańska
Ciasto na pizzę amerykańską wychodzi pulchniutkie i mięciutkie. Wyrasta wysokie na około 1 cm. Na jedną pizzę zużywamy 500g mąki, pizza wychodzi ogromna ;)
Pizza włoska
Pizza włoska ma cienkie ciasto, około 3-4mm. Lekko klei się do wałka podczas wałkowania, nawet jak podsypiemy mąką. Dlatego ja maczam dłonie w ciepłej wodzie i rozciągam ciasto dłońmi. Ciasto nie jest gumowe, jest bardzo lekkie i nie zapycha.
Jaką Wy pizzę wolicie?
Wygląda przepysznie. Ja różne pizze wybieram, lubię z czarnymi oliwkami, serem feta, kurczakiem, salami, gyrosem... i mogłabym tak długo :)
OdpowiedzUsuńKażda pizza ma coś w sobie :)
UsuńBardzo lubię pizzę, szczególnie z mojej miejscowości - tam robią ją naprawdę smaczną;)
OdpowiedzUsuńZależy od pizzeri :)
UsuńMmm...ale smaka robisz i to o tej porze :)
OdpowiedzUsuńOj tam :)
UsuńJak byłam mała to pizza musiała być jak drożdżowiec - duża i puszysta :D Teraz wolę jak najcieńszą:)
OdpowiedzUsuńFajne mąki, co też ludzie nie wymyślą ;)
Ja również teraz wolę tą cienką :)
UsuńJest noc, leżę w łóżku, a tu trafiam na tak smakowity post!!! Aj mój apetyt rośnie. Jutro będzie Pizza nie ma co ;)
OdpowiedzUsuńBuziaki
Buźka :)
Usuńno to zgłodniałam.... ale ja nocą nie jem... ale bym sobie pizze zjadła
OdpowiedzUsuńJeszcze mi została i ją zamroziłam :D
UsuńNajbardziej lubię pizzę z pizzerii, bo zupełni inaczej smakuje niż domowa. Myślę, że to zasługa metody wypiekania, bo zwykły piekarnik nie zastąpi prawdziwego pieca, gdzie temperatura jest tak wysoka, że nie ma szans "próbować tego w domu".
OdpowiedzUsuńTo fakt, ale najlepsza jest ta wypiekana w piecu kamiennym na drewnie, mniam!
UsuńJa najbardziej lubię taką na której znajduje się ogromna ilość sera :P
OdpowiedzUsuńHaha :D
UsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie na tak smaczny widok. :)
OdpowiedzUsuńO matko, ja tu w szpitalu towarzyszę córce w niedoli i jestem na czczo, a tu takie jedzenie. Aż mi w brzuchu burczy.
OdpowiedzUsuńWażne, że już wróciłyście do domu :)
UsuńAch, domowa pizza! Strzał w dziesiątkę! Najlepsza na świecie i nic się z nią nie może równać. Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. Miłego weekendu :)
Pozdrowionka :)
UsuńPizza niczym z najlepszej pizzerii :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPyszota :D
OdpowiedzUsuńWole na grubszym cieście :D
https://natalie-forever.blogspot.com
Ja jednak cienkie :)
UsuńDawno pizzy nie robiłam.
OdpowiedzUsuńJa zanim zrobiłam tą to również :)
UsuńDomowa najlepsza!:)
OdpowiedzUsuńO tak :)
UsuńI już wiem co będzie na kolacje:D
OdpowiedzUsuńNo proszę :)
UsuńObserwuję!:)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAle bym zjadła taką pizzę :D
OdpowiedzUsuńwolę amerykańską :D
OdpowiedzUsuńA jednak :)
Usuńmmm nic tylko jeść:)!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJa zdecydowanie wole pizzę na grubszym cieście
OdpowiedzUsuńZ tego co widzę to jednak chyba większość ;)
Usuń