Recenzja: Babka piaskowa Majonezy Kętrzyn - Credo PR
Dzisiaj rodzinna impreza, więc nie mogło zabraknąć babki, dlatego wczoraj ją upiekłam. Jak smakuje? O tym za chwilkę :)
Skład proszku:
Moja opinia: Przygotowanie babki jest przede wszystkim ekspresowe. Idealna dla osób zapracowanych i osób, które nie są obdarzone talentem kulinarnym ;) Wystarczy dodać dwa jajka, 7 łyżek stołowych oleju oraz pół szklanki mąki. I miksujemy :)
Na opakowaniu mamy również przydatny przepis na polewę do babki :)
Po zmiksowaniu powstaje dość rzadka masa, która całkiem ładnie pachnie.
Teraz wystarczy tylko przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika :)
Na opakowaniu mamy napisane, aby piec babkę 45 minut, ja jednak przedłużyłam czas pieczenia do 50-55 minut, bo babka nie była dobrze zrumieniona. Podczas pieczenia pachniało w całym mieszkaniu :)
Oto moja babka :D Babka jest miękka, aczkolwiek bardzo zbita, za co minus. Mogłam dodać do niej wody gazowanej zamiast zwykłej. Byłaby bardziej puszysta. Mimo dodania oleju jest trochę sucha, ale w smaku jest bardzo dobra- prawie jak domowa :) Nie za słodka, nie mdła. Nie jest bez smaku. Idealna :) Troszkę mocno czuć środki spulchniające- jest lekki smak jakby proszku do pieczenia. Ale zostaje on zabity przez słodkość babki :)
Moja ocena: 4+/6
Szkoda, że babka jest mocno zbita, bo jest na prawdę pyszna :)
Moja babcia taką robi, uwielbiam
OdpowiedzUsuńDomowej nic nie przebije :P
UsuńWielkanoc mi się przypomina. I właśnie babka mojej mamy która kocham :-)
OdpowiedzUsuńOj a mi babka babci :)
UsuńŚwietnie wygląda :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWygląda kusząco. Zostało coś jeszcze? :D
OdpowiedzUsuńJest jeszcze, jest... zapraszam :D
UsuńUwielbiam takie babki ! Smacznego :)
OdpowiedzUsuńwszystkoinic-bywampir.blogspot.com
Dziękuję :)
Usuńsupeer :*
OdpowiedzUsuńobserwujemy?
mylife-tasia.blogspot.com
mi smakowała :p
OdpowiedzUsuńw smaku jest bardzo dobra :)
Usuńmniam cudownie wygląda i pewnie też tak smakuje ;)
OdpowiedzUsuńJest całkiem, całkiem :)
Usuń