Recenzja: Babka piaskowa Majonezy Kętrzyn - Credo PR


Dzisiaj rodzinna impreza, więc nie mogło zabraknąć babki, dlatego wczoraj ją upiekłam. Jak smakuje? O tym za chwilkę :)


Skład proszku:

Moja opinia: Przygotowanie babki jest przede wszystkim ekspresowe. Idealna dla osób zapracowanych i osób, które nie są obdarzone talentem kulinarnym ;) Wystarczy dodać dwa jajka, 7 łyżek stołowych oleju oraz pół szklanki mąki. I miksujemy :)


Na opakowaniu mamy również przydatny przepis na polewę do babki :)



Po zmiksowaniu powstaje dość rzadka masa, która całkiem ładnie pachnie.
Teraz wystarczy tylko przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika :)
Na opakowaniu mamy napisane, aby piec babkę 45 minut, ja jednak przedłużyłam czas pieczenia do 50-55 minut, bo babka nie była dobrze zrumieniona. Podczas pieczenia pachniało w całym mieszkaniu :)


Oto moja babka :D Babka jest miękka, aczkolwiek bardzo zbita, za co minus. Mogłam dodać do niej wody gazowanej zamiast zwykłej. Byłaby bardziej puszysta. Mimo dodania oleju jest trochę sucha, ale w smaku jest bardzo dobra- prawie jak domowa :) Nie za słodka, nie mdła. Nie jest bez smaku. Idealna :) Troszkę mocno czuć środki spulchniające- jest lekki smak jakby proszku do pieczenia. Ale zostaje on zabity przez słodkość babki :)


Moja ocena: 4+/6

Szkoda, że babka jest mocno zbita, bo jest na prawdę pyszna :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Jeżeli zaciekawił Cię mój blog to zapraszam do obserwowania :)
Jak zaobserwujesz to napisz mi o tym, a się odwdzięczę :)

Popularne posty: