Przyprawa Kebab-Gyros, do gulaszu i do mięsa mielonego- mięso z Kociołkiem Smaków


Wielu z nas nie wyobraża sobie mięsa bez dobrych przypraw. Dzisiaj z rana zapraszam na trzy z nich od Kociołka smaków. Nie może ich zabraknąć w kuchni.

Przyprawa do gulaszu:

Kilka słów od producenta: Gulasz - jest jedną z najbardziej popularnych potraw w Polsce, który przywędrował do nas z Węgier. Oryginalny gulasz to rodzaj gęstej zupy mięsnej przyrządzonej z dużą ilością cebuli, papryki i ziemniaków. W Polsce przyjął się w formie dania mięsnego typu ragout w postaci duszonego mięsa z sosem paprykowym i dodatkiem cebuli. Gulasz można przyrządzać z mięsa wołowego, wieprzowego oraz z cielęciny. Charakterystyczny aromat nadają mu użyte w mieszance przyprawy cechujące się pikantnym smakiem. Oferowana przyprawa jest doskonała do gulaszów zarówno mięsnych jak i warzywnych oraz do mięsa duszonego, a także do sosów. Przyprawa do gulaszu nadaje przygotowanym daniom pikantny smak i cudowny aromat, a łatwość użycia skróci czas ich przygotowania.

Więcej informacji: >KLIK<


Moja opinia: Gulasz robi każdy z nas, każdy ma swój indywidualny przepis. Przyprawa także się przyda. Wyczuwalna przede wszystkim papryka, cebula, z delikatną dozą chili. Nadaje się do każdego rodzaju mięsa gulaszowego. Daje lekkiej ostrości i charakteru. Danie smakuje bardziej wyraziście, przy okazji sos zyskuje na aromacie. W całym mieszkaniu podczas przygotowania roznosi się zapach obiadu. Na etykiecie znajdziemy przy okazji przepis na pyszny gulasz (próbowałam już).



Przyprawa do pieczeni wieprzowych i mięsa mielonego:

Kilka słów od producenta: Przyprawa do mięsa mielonego i pieczeni - jest kompozycją przypraw i ziół, która dodaje smaku, nie tylko kotletom mielonym, ale również pyzom z mięsem, farszom mięsnym, sosom, pulpecikom, pieczeni rzymskiej, pierogom, gołąbkom, nadziewanym warzywom (pomidory, papryki, bakłażany, cukinii) czy klopsikom. Wyśmienita także do przyrządzenia pasztetu domowego. Mieszanka ta wzbogaca smak i aromat potraw mięsnych, ale także uatrakcyjnia ich wygląd. Dzięki obecności przyprawy do wieprzowiny w naszej kuchni, przygotowywane mięsa za każdym razem będą zachwycać wyjątkowym smakiem. Przyprawę do wieprzowiny z powodzeniem stosuje się jako składnik marynaty. Nacieramy nią mięso tuż przed panierowaniem, pieczeniem lub duszeniem. Niezastąpiona do przyrządzania pieczeni schabowej, polędwiczek i sznycli wieprzowych.

Więcej informacji: >KLIK<


Moja opinia: Bardzo przyjemna przyprawa do każdego dania z mięsa wieprzowego, czy robimy mielone czy schab, karkówkę czy szynkę- z tą przyprawą wszystko smakuje wyśmienicie. Możemy piec, dusić, smażyć czy nawet gotować. Przyprawa charakteryzuje się złożonością smaków- na pierwszym planie papryka, czosnek, kolendra, po czym wychylają się zioła. Majstersztyk :)



Przyprawa Kebab-Gyros:

Kilka słów od producenta: Kebab-Gyros - to jedna z najbardziej popularnych greckich potraw, jej smak i aromat w dużej mierze zależą od rodzaju i jakości zastosowanych przypraw. Przyprawa kebab - gyros to kompozycja uwydatniająca walory smakowe i zapachowe dań kuchni greckiej, tureckiej i arabskiej. Kebab to narodowa potrawa Turcji, najbardziej znany kulinarny symbol kuchni arabskiej. Jest to soczyste, dobrze przyprawione mięso: baranina, cielęcina lub drób, skrawane z pionowego rożna, podawane w chlebie pita lub bułce, z surówką warzywną oraz różnymi sosami - łagodnymi lub ostrymi. Doskonały efekt można również uzyskać wkładając mięso w marynatę przygotowaną z przyprawy do gyrosa, oleju i dwóch ząbków czosnku, w której należy moczyć mięso 3-4 godziny.

Więcej informacji: >KLIK<


Moja opinia: Kebab/gyros- myślę, że każdy z nas jadł chociaż raz w życiu. O ile nie lubię tych kupnych w barach (z "mięsem" o niewiadomym pochodzeniu), tak taki zrobiony w domu to niebo w gębie ;) Do tego dobra surówka i mamy pyszny obiad. Przyprawa Kociołka smaków, jest bardziej wyrazista niż te zakupione w sklepie. Ba! Przyprawa nie zawiera ani glutaminianu sodu, ani konserwantów. Sama natura- zioła i przyprawy. Smak jest świetnie podkręcony.

Logo

Komentarze

  1. Przyprawę do gyrosa uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam przyprawę kebab-gyros :) Smak i aromat-mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Intrygujące przyprawy...chyba je sobie kupię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gyros - uwielbiam. często robię sałatkę z gyrosem, jest nieziemska.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Również robię ją często, nie można się jej oprzeć :)

      Usuń
  5. przyprawy to po kosmetykach chyba druga rzecz u mnie w domu, ktorej mam ogromne zapasy :) jakos specjalnie zaciekawila mnie chyba ta do pieczeni

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hihi, to tak jak u mnie :) Nie może ich zabraknąć :)

      Usuń
  6. Bardzo fajnie, na pewno dodaja smaku i aromatu :-))

    http://nataliazarzycka.blogspot.com/2015/10/autumn-must-have.html

    OdpowiedzUsuń
  7. Dzięki nim pewnie dania są wybooorne! :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie znam tej przyprawy..... pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  9. ja zazwyczaj uzywam przypraw Prymat z tymi nigdy nie mialam stycznosci... ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te są bez dodatku konserwantów i glutaminianu sodu :)

      Usuń
  10. Lubię wszelkie przyprawy

    OdpowiedzUsuń
  11. Lubię te przyprawy, fajnie, że akurat te wybrałaś. :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. To ja mogę testować;) kulinarne wyzwania, coś na odpoczynek od szydełkowania;)
    Mój Blog - klik!

    OdpowiedzUsuń
  13. Kurcze tymi przyprawami to zawsze robisz smaka!!!

    OdpowiedzUsuń
  14. potrawy muszą pysznie smakować ;)))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Jeżeli zaciekawił Cię mój blog to zapraszam do obserwowania :)
Jak zaobserwujesz to napisz mi o tym, a się odwdzięczę :)

Popularne posty: