Przyprawiamy kurczaka z Eldorado Przypraw- Recenzja: Kurczak ziołowy, Kurczak pikantny, Karkówka & Szaszłyk
Dobrze przyprawione mięsko jest najlepsze. Od młodości w mojej kuchni często można było spotkać paprykę słodką. Z rana o przyprawach na jej bazie od Eldorado przypraw ;)
Kurczak ziołowy:
Kilka słów od producenta: Pochodzenie: Polska
Skład: papryka czerwona słodka, majeranek, papryka chilli, bazylia, tymianek, czosnek, sól, cukier.
Zastosowanie: do nacierania mięsa drobiowego przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem jak i również grillowaniem.
Więcej informacji: >KLIK<
Moja opinia: Przyprawa w sam raz pikantna. Głównie wyczujemy tu oczywiście paprykę, która przeplata się z majerankiem. w Tle czuć także inne zioła oraz lekki posmak czosnku.
Smaczna do każdego rodzaju kurczaka. Szczególnie zasmakowała mi, kiedy robię kieszonki z piersi kurczaka. Świetna do pieczenia, nadaje niepowtarzalnego smaku.
Karkówka & Szaszłyk:
Kilka słów od producenta: Skład: papryka czerwona słodka, cebula, marchew, cukier, majeranek, papryka czerwona ostra, bazylia, czosnek, gałka muszkatołowa, imbir, sól.
Zastosowanie: do mięs grillowanych, steków wołowych i wieprzowych, jagnięciny, kotletów lub schabu.
Więcej informacji: >KLIK<
Moja opinia: Przyprawa nie tylko do mięsa wieprzowego i wołowego. Świetnie smakuje właśnie jako przyprawa do kurczaka. Na pierwszym planie oczywiście papryka słodka, tym razem z akordami cebuli. Lekko orientalnego smaku dodaje imbir.
Co tu dużo mówić... jest drobno zmielona, ale znajdziemy w niej większe kawałki ziół. Świetny smak i do każdego mięsa.
Kurczak pikantny:
Kilka słów od producenta: Pochodzenie: Polska
Skład: papryka czerwona słodka, sól, papryka chilli, cukier, czosnek.
Zastosowanie: do mięsa drobiowego pieczonego, duszonego, smażonego jak i również grillowanego.
Więcej informacji: >KLIK<
Moja opinia: Skład krótki, niewiele elementów składa się na tą przyprawę. To jednak wystarczy, aby była moc ;) Wyraźna, ostra, delikatnie słodka przyprawa z subtelną nutą czosnku, to lubię!
Przy okazji możemy przygotować z jej użyciem stripsy ala kfc. Wystarczy oprószyć je przyprawą, wrzucić do ciasta naleśnikowego, obtoczyć w mące i usmażyć- niekoniecznie w głębokim oleju ;) Pychotka!
Fajne przyprawy, ja zawsze używam tych łagodnych ostrych nie mogę
OdpowiedzUsuńA dlaczego?
UsuńKurczak bez dobrych przypraw to nie kurczak. Przyprawy są bardzo ważne :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
UsuńUwielbiam kurczaczki, więc z miłą chęcią bym je wypróbowała :-)
OdpowiedzUsuńDla mnie to chyba najsmaczniejsze mięsko :P
UsuńJa to uwielbiam takie przyprawy do kurczaka i sama je stoosuje. :-)
OdpowiedzUsuńI słusznie :)
UsuńDobrze przyprawione dania to coś co bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńNajbardziej spodobała mi się przyprawa "kurczak ziołowy". Świetnie, że sól jest tak daleko w składzie bo w wielu przyprawach są jej ogromne ilości przez co niestety smak potrawy jest zepsuty.
OdpowiedzUsuńZgadzam się... potem sama sól w buzi...
UsuńUwielbiam przyprawy :)
OdpowiedzUsuńTakie przyprawy nadają daniu nowego wymiaru i smaku :)
OdpowiedzUsuńDobrze powiedziane :)
Usuńprzyprawy do podstawa - lubię dobrze przyprawione dania :)
OdpowiedzUsuńJa również :)
Usuńbez tych przypraw żadne mięso nie będzie smakować
OdpowiedzUsuńTak :)
Usuń