Recenzja: Przyprawa do steka i chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi, czyli kotlety i zawijaniec- Rafex



Dzisiaj na szybciutko ze względu na małą ilość czasu- robimy mięsko z przyprawami Rafex :)

Zawijaniec- składniki:
- 1 kg łopatki/karkówki wieprzowej
- 25 dag mięsa mielonego
- kilka ogórków konserwowych
- 2-3 małe cebulki
- Przyprawa do steka Rafex
- Przyprawa Zioła zamiast soli Rafex
- sól

Rozkroić dość cienko mięso (tak jakbyśmy filetowali), jeżeli rozcięliśmy za grubo to można lekko rozbić. Doprawić przyprawą do steka Rafex oraz solą z obu stron. Mielone doprawić przyprawą Zioła zamiast soli i wyłożyć do środka karkówki/łopatki. Mięso z mielonym w środku zwinąć w zawijaniec i przewiązać np. muliną. Cebulę i ogórki pokroić na ćwiartki i obłożyć mięso. Roladę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1,5-2 godzin.


Przyprawę zioła zamiast soli już recenzowałam >TU< i >TU<, więc dzisiaj o tej do steków ;)

Przyprawa do steka- Rafex:


Kilka słów od producenta: Przyprawa do mięs, żeberek, boczku, schabu. Skład w różnych proporcjach: papryka słodka, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, cebula, gorczyca, cząber, oregano, tymianek, sól.

Więcej informacji: >KLIK<


Moja opinia: Przyprawa do steka to świetna kompozycja nie tylko do wołowiny. Idealnie nadaje się do mięsa wieprzowego. W pierwszej kolejności wyczuwalna jest słodka papryka, którą delikatnie przełamuje gorczyca oraz cebula. Przyprawa nie jest ani ostra, ani "jałowa". Jest po prostu idealna. U mnie będzie również gościła na grillu :)





Drugi smaczek na dzisiaj to chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi :) Po prostu zrobiłam z nią kotlety z piersi kurczaka :)

Chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi:

Kilka słów od producenta: Chrupiąca panierka z miodem i orzechami, skład: płatki kukurydziane, miód w proszku, mąka, bułka tarta, kasza kukurydziana, sól, papryka słodka, cukier, proszek pomidorowy, pieprz cayenne oraz czarny, chilli, kwasek, czosnek, owies.

Więcej informacji: >KLIK<


Moja opinia: Panierka faktycznie wychodzi bardzo chrupiąca. Przy okazji mięsko rozpływa się w ustach. Nie radzę tylko za mocno obtaczać w niej kotletów, bo wychodzą strasznie słonawe i mocne. Delikatna i cieniutka warstwa spokojnie wystarcza. Dzięki płatkom kukurydzianym, rozdrobnionym orzechom arachidowym i sezamowi mamy co pochrupać :)

Rafex

Komentarze

  1. Przyprawa do steka też by się pewnie u mnie sprawdziła na grillu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj to cos dla mojego meza ja jadam tylko kurczaki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż mi się jeść zachciało tak to jedzonko apetycznie wygląda;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pyszota:)
    Pozdrawiam
    http://kosmetyczny-kuferek.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam te przyprawy :) A obiadek pysznie i apetycznie wygląd :)

    OdpowiedzUsuń
  6. oj zjadłabym sobie taki obiadek...

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię takie mięsne dania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kurcze, świetne te przyprawy ! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. No i co ja mam powiwdzieć!?!?
    Mniam mniam :)

    Koniecznie muszę kupić te przyprawy!!

    OdpowiedzUsuń
  10. Ten zawijaniec wygląda bardzo smakowicie, a chrupiącą panierkę chętnie bym wyprobowała.

    OdpowiedzUsuń
  11. Przyprawa na bank miałaby wzięcie w moim domu :D Przy okazji zgłodniałam, widząc takie danie :P

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię takie naturalne przyprawy - bez konserwantów, wspomagaczy czy polepszaczy smaku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również- smak jest, a nie ma "super dodatków".

      Usuń
  13. genialne :)


    Kochana mam prośbę... Czy mogłabyś poklikać u mnie w linki w najnowszym poście z Dresslink ? Byłabym ogromnie wdzięczna ! :) Z góry dziękuję ! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Pychota :) Obserwuje i zapraszam do mnie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  15. Wiesz co narobiłaś mi smaka i co mam monitor lizać? :P

    OdpowiedzUsuń
  16. Głośno przełykam ślinkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ta przyprawa i panierka, wyglądają bardzo zachęcająco, w sumie chyba nie ma w nich jakiejś większej chemii. A ja antytalent kulinarny nigdy nie wiem czego użyć ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Jeśli chodzi o steki to najbardziej lubię takie rzucone na głęboki tłuszcz z samą solą i pieprzem. Ale nie tylko klasyki mi smakują, z chęcią spróbowałabym czegoś nowego :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Jeżeli zaciekawił Cię mój blog to zapraszam do obserwowania :)
Jak zaobserwujesz to napisz mi o tym, a się odwdzięczę :)

Popularne posty: