Recenzja: Przyprawa do steka i chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi, czyli kotlety i zawijaniec- Rafex
Dzisiaj na szybciutko ze względu na małą ilość czasu- robimy mięsko z przyprawami Rafex :)
Zawijaniec- składniki:
- 1 kg łopatki/karkówki wieprzowej
- 25 dag mięsa mielonego
- kilka ogórków konserwowych
- 2-3 małe cebulki
- Przyprawa do steka Rafex
- Przyprawa Zioła zamiast soli Rafex
- sól
Rozkroić dość cienko mięso (tak jakbyśmy filetowali), jeżeli rozcięliśmy za grubo to można lekko rozbić. Doprawić przyprawą do steka Rafex oraz solą z obu stron. Mielone doprawić przyprawą Zioła zamiast soli i wyłożyć do środka karkówki/łopatki. Mięso z mielonym w środku zwinąć w zawijaniec i przewiązać np. muliną. Cebulę i ogórki pokroić na ćwiartki i obłożyć mięso. Roladę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1,5-2 godzin.
Przyprawa do steka- Rafex:
Kilka słów od producenta: Przyprawa do mięs, żeberek, boczku, schabu. Skład w różnych proporcjach: papryka słodka, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, cebula, gorczyca, cząber, oregano, tymianek, sól.
Więcej informacji: >KLIK<
Moja opinia: Przyprawa do steka to świetna kompozycja nie tylko do wołowiny. Idealnie nadaje się do mięsa wieprzowego. W pierwszej kolejności wyczuwalna jest słodka papryka, którą delikatnie przełamuje gorczyca oraz cebula. Przyprawa nie jest ani ostra, ani "jałowa". Jest po prostu idealna. U mnie będzie również gościła na grillu :)
Drugi smaczek na dzisiaj to chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi :) Po prostu zrobiłam z nią kotlety z piersi kurczaka :)
Chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi:
Kilka słów od producenta: Chrupiąca panierka z miodem i orzechami, skład: płatki kukurydziane, miód w proszku, mąka, bułka tarta, kasza kukurydziana, sól, papryka słodka, cukier, proszek pomidorowy, pieprz cayenne oraz czarny, chilli, kwasek, czosnek, owies.
Więcej informacji: >KLIK<
Moja opinia: Panierka faktycznie wychodzi bardzo chrupiąca. Przy okazji mięsko rozpływa się w ustach. Nie radzę tylko za mocno obtaczać w niej kotletów, bo wychodzą strasznie słonawe i mocne. Delikatna i cieniutka warstwa spokojnie wystarcza. Dzięki płatkom kukurydzianym, rozdrobnionym orzechom arachidowym i sezamowi mamy co pochrupać :)
Przyprawa do steka też by się pewnie u mnie sprawdziła na grillu :)
OdpowiedzUsuńNa grilla jest idealna :)
UsuńOj to cos dla mojego meza ja jadam tylko kurczaki:)
OdpowiedzUsuńKurczaczki najlepsze :)
Usuńmmm ;) jadłabym <3 <3
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAż mi się jeść zachciało tak to jedzonko apetycznie wygląda;)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńale pyszota:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://kosmetyczny-kuferek.blog.pl
Pozdrawiam :)
Usuńuwielbiam te przyprawy :) A obiadek pysznie i apetycznie wygląd :)
OdpowiedzUsuńPrzyprawy mają bardzo dobre :)
Usuńoj zjadłabym sobie taki obiadek...
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAle pyszności...
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPychaaaa <3
OdpowiedzUsuńLubię takie mięsne dania :)
OdpowiedzUsuńJa również :)
UsuńKurcze, świetne te przyprawy ! :)
OdpowiedzUsuńDo wszystkiego :)
UsuńNo i co ja mam powiwdzieć!?!?
OdpowiedzUsuńMniam mniam :)
Koniecznie muszę kupić te przyprawy!!
:)
UsuńTen zawijaniec wygląda bardzo smakowicie, a chrupiącą panierkę chętnie bym wyprobowała.
OdpowiedzUsuńPrzyprawa na bank miałaby wzięcie w moim domu :D Przy okazji zgłodniałam, widząc takie danie :P
OdpowiedzUsuńU mnie to samo :)
UsuńLubię takie naturalne przyprawy - bez konserwantów, wspomagaczy czy polepszaczy smaku.
OdpowiedzUsuńJa również- smak jest, a nie ma "super dodatków".
Usuńpycha :)
OdpowiedzUsuńgenialne :)
OdpowiedzUsuńKochana mam prośbę... Czy mogłabyś poklikać u mnie w linki w najnowszym poście z Dresslink ? Byłabym ogromnie wdzięczna ! :) Z góry dziękuję ! :)
Poklikane :*
UsuńPychota :) Obserwuje i zapraszam do mnie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZaraz wpadnę :)
UsuńWiesz co narobiłaś mi smaka i co mam monitor lizać? :P
OdpowiedzUsuńHaha :D
UsuńGłośno przełykam ślinkę ;)
OdpowiedzUsuńTa przyprawa i panierka, wyglądają bardzo zachęcająco, w sumie chyba nie ma w nich jakiejś większej chemii. A ja antytalent kulinarny nigdy nie wiem czego użyć ;)
OdpowiedzUsuńNo właśnie nie ma, tylko natura :)
Usuńtaki stek to ja bym zjadła ;D
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJeśli chodzi o steki to najbardziej lubię takie rzucone na głęboki tłuszcz z samą solą i pieprzem. Ale nie tylko klasyki mi smakują, z chęcią spróbowałabym czegoś nowego :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńFajne danie upichciłaś.
OdpowiedzUsuń